Stockholm Mäster Samuelsgatan

Inspirationslunch: Klimatsynda-en optimistisk resa mot en mer hållbar planet

"Byt inte livsstil för att rädda klimatet, rädda klimatet för att bevara din livsstil!" Vi välkomnar Mattias Goldman som kommer leda oss in i en mer positiv riktning där det faktiskt med enklare metoder kan göra vår vardag hållbarare. Föranmälan via knappen nedan. Lunch , rabatt och nya insikter för enbart 150 kr. Välkommen!

”Byt inte livsstil för att rädda klimatet, rädda klimatet för att bevara din livsstil. Klockan tickar, vi måste ändra angreppssätt. Vi kan inte längre förlita oss på dygdighet och altruism. Nu hejdar vi klimatförändringarna genom att plocka fram de sju klassiska dödssynderna. Begår vi dem alla, kan vi rädda klimatet!”

Mattias Goldmann har utnämnts till Mäktigast i Hållbarhetssverige och är en av landets mest inflytelserika klimatprofiler. Under alla år av opinionsbildning har han och andra klimatdebattörer fokuserat på uppoffringar och försakelser, att ”vi måste byta livsstil för att rädda klimatet”. Därmed har de hela tiden skickat en signal att det som är ohållbart och dåligt för klimatet egentligen är roligare och mer attraktivt. Den signalen – menar Mattias Goldmann – är det dags skrota. För det är ju trots allt mänskligt att lusta och synda …

Mattias Goldmann går dödssynd för dödssynd igenom de skarpaste argumenten, de bästa exemplen på lyckade hållbarhetsprojekt från runtom i världen och de roligaste utmaningarna vi alla kan ta oss an för att tillsammans ställa om en gång för alla. Detta är en bok som är lika angelägen och användbar för privatpersoner som företag och organisationer från lokal till global nivå.

I ett läge när Europaparlamentet utlyser klimatnödläge börjar allt fler klimatkämpar och hållbarhetsprofiler prata om att det behövs en optimistisk och hoppfull retorik för att få alla med tåget. Klimatsynda! är en positiv tankemodell och ett klimatupprop just för alla som vill börja känna hopp och lust inför den enorma, gemensamma utmaningen att vända utvecklingen och rädda planeten. Det klarar vi bara om vi vågar tänka om, tänka tvärtom och tänka: Vad skulle hända om …

150 kr för lunch och 30 min inspiration - så funkar det:
Anmäl dig via knappen på denna sida. Du får då en bekräftelse via mejl att du är anmäld. Visa upp den bekräftelsen i kassan på Mäster Samuelsgatan i samband med inspirationslunchen. Där betalar du 150 kr, för vilket du får en matig vegetarisk sallad (gluten- och laktosfri) med dryck från Café K-märkt, plus 50 kr rabatt på valfri bok vid detta tillfälle. Du får också 10 kr rabatt på valfri kaffe på maten hos Café K-märkt. Var på plats i butiken 11.45 för att hinna betala och hämta ut salladen innan föredragets början. Föredraget håller på kl 12.00-12.30.

torsdag 4 juni kl 11:45-12:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan