Stockholm Mäster Samuelsgatan

Inspirationslunch: Hur undviker man att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar?

Vad kan hjärt- och kärlsjukdomar innebära för en människa i vardagen? Hur kan de förebyggas? Välkommen att lyssna till läkaren Jakob Ratz Endler som berättar om sjukdomen som drabbar mest människor i Sverige. Hör också brodern Martin Ratz som berättar om sina upplevelser efter sin hjärtinfarkt. Föranmälan via knappen nedan. Lunch, rabatt och nya insikter för enbart 150 kr. Välkomna!

"Jag vaknar upp på hjärtintensiven och får veta att jag ska genomgå en ballongsprängning i hjärtat eller PCI som de kallar det. De förbereder mig fort, jag får svälja en lugnande tablett och någon rullar ner min brits till röntgenavdelningen. Jag hinner inte ens ringa min fru."

Hjärt-kärlsjukdomar dödar fler människor än någon annan sjukdom i Sverige och nästan alla känner någon som drabbats. I den här boken berättar läkaren Jakob Ratz Endler varmt och kunnigt med stöd från en rad experter om alltifrån hjärtats anatomi till vilka behandlingar sjukhuset brukar ge vid en hjärtinfarkt men också vilka funderingar och känslor som ofta uppstår efteråt. Med modern behandling och framför allt livsstilsförändringar kan man faktiskt dramatiskt minska sin risk att drabbas. All fakta kompletteras med patientberättelser om hur det faktiskt känns att exempelvis vara med om en bypass-operation eller hur det är att behöva ta mediciner varje dag. Främst får vi följa Jakobs bror Martin Ratz, och hans personliga upplevelser från när han fick sin hjärtinfarkt. Trots att hjärtinfarkt drabbar så många av oss finns det få böcker som behandlar ämnet, "Hjärtinfarkten" fyller därför ett stort tomrum på marknaden.

150 kr för lunch och 30 min inspiration - så funkar det:
Anmäl dig via knappen på denna sida. Du får då en bekräftelse via mejl att du är anmäld. Visa upp den bekräftelsen i kassan på Mäster Samuelsgatan i samband med inspirationslunchen. Där betalar du 150 kr, för vilket du får en matig vegetarisk sallad (gluten- och laktosfri) med dryck från Café K-märkt, plus 50 kr rabatt på valfri bok vid detta tillfälle. Du får också 10 kr rabatt på valfri kaffe på maten hos Café K-märkt. Var på plats i butiken 11.45 för att hinna betala och hämta ut salladen innan föredragets början. Föredraget håller på kl 12.00-12.30.

onsdag 11 mars kl 11:45-12:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan