Stockholm Mäster Samuelsgatan

Inspirationslunch: Älskade, förbannade tonåring

Tonåren kan verkligen vara en känslomässig berg-och dalbana. Hur kan vi som bor med tonåringar på bästa sätt hjälpa dem genom denna utmanande period av livet? Psykoterapeut Birgitta Kimber ger oss handfasta råd och tips. Föranmälan via knappen på denna sida.

Tonårstiden kan stöka till det ordentligt i familjen och ställer nya krav på föräldraskapet. Älskade förbannade tonåring utgår från vardagssituationer som de flesta tonårsföräldrar kan känna igen: tonåringen talar inte längre med dig, hjälper inte till hemma, bråkar med syskon, vill bara vara med sina vänner eller ifred bakom en stängd dörr.
Dessutom finns andra orosmoment: skolresultat, grupptryck, sociala medier, missbruk.
Den här boken har kommit till för att hjälpa föräldrar att hitta sätt att klara av svårigheter med att ha barn i tonåren. Den visar olika vägar att lotsa tonåringen genom en rad problemsituationer och ger verktyg för hur du som förälder kan skydda ditt barn. Förhoppningen är att ni tillsammans kan bygga upp en positiv relation.

Birgitta Kimber är leg. psykoterapeut, speciallärare, familjeterapeut och med. dr. Hon har under de senaste tjugo arbetat med interventioner i skolan som syftar till att främja barns och ungas hälsa.

150 kr för lunch och 30 min inspiration - så funkar det:
Anmäl dig via knappen på denna sida. Du får då en bekräftelse via mejl att du är anmäld. Visa upp den bekräftelsen i kassan på Mäster Samuelsgatan i samband med inspirationslunchen. Där betalar du 150 kr, för vilket du får en matig vegetarisk sallad (gluten- och laktosfri) med dryck från Café K-märkt, plus 50 kr rabatt på valfri bok vid detta tillfälle. (Var på plats i butiken 11.45 för att hinna betala och hämta ut salladen innan föredragets början) Föredraget håller på kl 12.00-12.30.
Varmt välkommen!
   

torsdag 29 november kl 11:45-12:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan