Stockholm Mäster Samuelsgatan

Inspirationskväll med Birgitta Ohlsson och Anders Hansen

​Möt två riktiga inspiratörer; Liberalernas Birgitta Ohlsson och psykiatriläkaren Anders Hansen! 
Anmäl dig till detta kostnadsfria evenemang på knappen nedan. Programmet börjar kl 19.40 med insläpp kl 19.30.

"Prestationsprinsessor", "duktiga flickor". Samhällets syn på högpresterande kvinnor skevar. Vi har bland annat hört röster som menar att kvinnor ska sluta vara duktiga och sänka kraven på sig själva, men är det verkligen rätt väg att gå? I själva verket har vi mycket att lära av den duktiga flickan. Birgitta Ohlsson berättar utfrån egna erfarenheter hur flit, strävsamhet och höga förväntningar möjliggör klassresor, krossar glastak och får drömmar att slå in.

Uppgradera din hjärna! Man vet i dag att hjärnan är enormt föränderlig. Det bildas ständigt nya hjärnceller och nya kopplingar skapas och försvinner. Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann. Och det gör i allra högsta grad även motion och träning. Anders Hansen berättar om hur träningen utvecklar din hjärna

Om boken Duktiga flickors revansch
Nu tar Birgitta Ohlsson revansch för den duktiga flickan. Med utgångspunkt i sitt eget liv visar hon att duktighet och höga prestationskrav inte behöver vara en börda. Det kan lika gärna vara ett maktmedel och ett redskap på vägen mot ett mer jämställt samhälle. 
Birgitta Ohlsson, född 1975, är en av Sveriges mest profilerade politiker. Hennes starka engagemang för rättvisa och feminism är brett och välkänt.Hon är riksdagsledamot sedan 2002 och var mellan 2 februari 2010 och 3 oktober 2014 både Sveriges EU-minister och demokratiminister.

Om boken Hjärnstark
Hjärnstark visar Anders Hansen, författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental ”uppgradering”. Du får lära dig vad det beror på och du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa. 
Anders Hansen är leg läkare från Karolinska Institutet. Överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han har skrivit över 2000 artiklar om medicinsk forskning och läkemedel för Dagens Industri, E24/SvD, British Medical Journal och Läkartidningen. 

onsdag 8 februari kl 19:30-20:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan