Stockholm Mäster Samuelsgatan

Inspirationsfrukost: Näver och nordiskt vinterskafferi

Lär dig om hantverk i näver och hur du kan skapa ett nordiskt vinterskafferi. Näverslöjd möter traditionella konserveringsmetoder i ett samtal med konstnären Emma Dahlqvist och stjärnkocken Johan Björkman utifrån deras nyutkomna böcker. "Det nordiska skafferiet" och "Näver". Frukost, rabatt och inspiration för bara 100 kr.

Näver
Det mångsidiga naturmaterialet näver har använts i tusentals år men är även idag ett högaktuellt och hållbart material för samtida hantverk och design. 
Emma Dahlqvist är textildesigner och konstnär vars relation till näver började med en närmast anarkistisk attityd till slöjdtraditionen då hon med hjälp av laserskärning och origami undersökte textila kvaliteter i materialet. Emmas verk i näver har ställts ut nationellt och internationellt och tilldelats priser och utmärkelser, och hon har på sitt eget sätt också tagit sig an den mer traditionella näverslöjden.

Det nordiska skafferiet
Med hjälp av traditionella konserveringsmetoder kan du skapa ett modernt nordiskt skafferi att plocka ur även under den mörkare delen av året. Johan Björkman torkar, fermenterar, lägger in i klassisk inläggningslag, mixar eget örtsalt och smaksätter olja och vinäger. 
Johan Björkman är diskaren från Trollhättan som numera arbetar som kökschef på restaurang Koka i Göteborg. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin och fokuserar på modern västsvensk gastronomi och fina råvaror.

100 kr för frukost och inspiration - så funkar det:
Anmäl dig via knappen på denna sida. Du får då en bekräftelse via mejl att du är anmäld. Visa upp den bekräftelsen i kassan på Mäster Samuelsgatan i samband med inspirationsfrukosten. Där betalar du 100 kr, för vilket du får kaffe, macka och 50 kr rabatt på valfri bok vid detta tillfälle. (Var på plats i butiken 8.15 för att hinna betala och hämta frukost innan samtalets början) Evenemanget håller på kl 8.30-9.15.
Varmt välkommen!
   

fredag 3 maj kl 08:15-09:15

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan