Stockholm Mäster Samuelsgatan

Inför Augustgalan: Författarträff med nominerade

Välkommen till en kväll där vi pratar om författarskap, böcker och Augustprisets betydelse. Vi gästas av några av de författare som nominerats till priset 2019: Daniel Gustafsson, Jenny Jägerfeld och Sara Stridsberg och Sara Lundberg. Moderator är Yukiko Duke, välkänd litteraturkritiker. Föranmälan via knappen nedan.

Daniel Gustafsson, nominerad för bästa skönlitterära bok: Odenplan
Han glömmer att ge sin son vantarna på morgonen. Men att ta sig till skolan med ett par nya blir svårare än han tänkt. Från den tillfälliga lägenheten rör han sig ut i stadslandskapet vid Odenplan, där de fashionabla, nyrika gatorna måste ge plats även åt det trasiga och bortsållade. Såväl ovan som under jord pågår livet, eller den livsfientliga strävan efter ordning. I romanen Odenplanbryts personliga skuldtrauman mot omvärldens hårda former, centraleuropeiska minnen slår in i ett sönderfallande medvetande och gör stadens färger och lukter fantasmagoriskt påträngande. Och ett par vantars värde omförhandlas ständigt..

Jenny Jägerfeld, nominerad för bästa barnbok: Mitt storslagna liv
Mamma har alltid sagt att jag är "en unik människa" att jag är "annorlunda" och "speciell". Jag tror egentligen bara att det är ett snällare sätt att säga "konstig" på.
Jenny Jägerfeld är tillbaka med en berättelse om ensamhet och vänskap, utanförskap och popularitet och om att välja vem man själv vill vara. Precis som i kritikerrosade Brorsan är kung och Augustnominerade Comedy Queen berättar Jägerfeld med hisnande humor och bråddjupt allvar en historia som inte lämnar någon läsare oberörd.

Sara Stridsberg och Sara Lundberg, nominerad för bästa barnbok: Dyksommar
En dag är Zoes pappa bara borta. Hon får veta att han har blivit sjuk och måste vara kvar på det stora sjukhuset länge. När hon hälsar på tillsammans med sin mamma, säger han att han inte orkar med fler besök. Men Zoe fortsätter att åka dit ändå. Och i väntan på att pappan ska orka möter hon simmerskan Sabina, som blir hennes vän.

tisdag 12 november kl 17:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan