Alingsås

Höstmys i bokhandeln

Onsdag 5 oktober 18.30 slår vi oss ned kring kaffebordet och tittar lite närmare på titlarna i Låna&Läs plus andra godbitar bland höstens böcker. Kvällens gäst är KARIN AXELSSON som presenterar sin nya bok "De ville mer". Fri entré men förhandsanmälan i bokhandeln.

Om boken: Kristina vandrar från ett fattigt Värmland vid 1800-talets mitt för att söka arbete och ett nytt hem i Ångermanland. Hennes dotter Judit flyttar in till Sundsvall och blir fotograf. Judits dotter Margit flyttar till Stockholm och förestår en restaurang. Senare går flytten till Göteborg, där författaren Karin växer upp i närheten av Poseidon. Alla kvinnorna drömmer på olika sätt om Amerika, vilket blir till en röd tråd i berättelsen. Författaren själv gör en resa till New York 2015 och vandrar i sin mammas fotspår. En stor del av boken består av den tjugoåriga Margits dagbok från hennes år i New York 1938-1939 och läsaren får bland annat följa med till dansen på jazzklubben Savoy och till Världsutställningen i New York. Margits hårda arbete i köket på Cherry Lawn School leder till många intressanta möten. Under Andra Världskrigets första dagar är Margit på hemresan till Sverige och upplever dramatiska dygn ute på Atlanten. Miljöer och händelser är målande beskrivna. Språket är lättillgängligt och nyanserat. Texten är full av intressanta tidsmarkörer i fakta och detaljer.

Om författaren: Karin Axelsson är språklärare och författare från Alingsås. Läs även hennes bok Poseidons dotter med självbiografiska Göteborgsberättelser från 1950 -60 och 70-talet. Där blir läsaren också en tidsresenär och för den som själv upplevt den tiden väcks många minnen.

onsdag 5 oktober kl 18:30

Plats

Alingsås