Karlstad Mitt i City

Har Nobelpriset en framtid?

Denna torsdag, då tillkännagivandet av Nobelpriset skulle gjorts, har Akademibokhandeln bjudit in Svante Weyler, förlagschef på Weyler Förlag, samt författaren Tomas Bannerhed, tidigare vinnare av Augustpriset för romaren "Korparna" för att diskutera betydelsen av ett pris.

Anmälan till karlstad@akademibokhandeln.se  Detta är ett samarrangemang mellan Akademibokhandeln och Karlstads Humanistiska Förening.
Tomas Bannerhed är aktuell med romanen Lugnet.
Svante Weyler hörs och syns ofta i nobelsammanhang, både som förläggare för Imre Kertész som fick Nobelpriset 2002 och som förlagschef.

Vem får Nobelpriset? Vad betyder det och andra litterära priser för författaren? Vad tror vi om Nobelpriset i framtiden?

Lugnet
Urban har fyllt trettio och flyttat från landet till staden med drömmar om ett nytt liv, kanske som författare eller dokumentärfilmare. Men efter en misslyckad kärlekshistoria tar ensamheten över, han fylls av missmod och hat, drar sig undan människorna och börjar odla ett säreget intresse för fågelägg. Han hoppas att en ny förälskelse ska rädda honom tillbaka till livet, men hur ska han bli kvitt skulden över att han aldrig besvarade sin mammas brev?

Lugnet är en roman om begär och hämnd i ett Stockholm på tröskeln till det nya millenniet. 

 

 

 

 

 

torsdag 4 oktober kl 12:15-13:15

Plats

Karlstad Mitt i City