Lidingö Centrum

Hälsofrukost med träningstips - både för kropp och själ!

Avnjut din frukost till inspirerande prat av författarna till "Stora träningsboken för kvinnor" (Lovisa Sandström) och "Duktighetsfällan" (Joanna Rose) Föranmälan görs via knappen nedan. Insläpp from kl 8.15.

Om Stora träningsboken för kvinnor:
Efter två träningsböcker för kvinnor, om löpning och om träning efter graviditet, är Lovisa "Lofsan" Sandström tillbaka med en ny bok, där hon - återigen tillsammans med Jessica Almenäs - tar ett helhetsgrepp om träning, i Stora träningsboken för kvinnor.
Den här gången står styrketräningen i fokus: att bygga upp en stark och uthållig kropp med hjälp av funktionell träning. Men det handlar också om allt runtomkring, de visar hur man gör träningen till en del av livet och vardagen och ger mentala strategier för olika situationer. Här blandas fysiologi och träningspsykologi med Lovisas och Jessicas personliga berättelser och tips. Varje kapitel är uppbyggt utifrån olika förutsättningar och målbilder och avslutas med anpassade träningsprogram. En stor del av övningarna kan utföras hemma.
Stora träningsboken för kvinnor riktar sig både till den som inte har motionerat på länge och den rutinerade som vill nå helt nya nivåer i sin styrketräning. Den tar ett modernt, större grepp om träning, där inre styrka står i förgrunden.

Om Duktighetsfällan:
När Aleksander Perski och vetenskapsjournalisten Joanna Rose skrev boken Duktighetsfällan för åtta år sedan trodde de att utmattningen hade nått kulmen i Sverige. Nu vet vi att det bara var en from förhoppning. Många svenska kvinnor lider idag av stressrelaterade problem som sömnsvårigheter, trötthet, magproblem, ständiga infektioner och depressioner. Stressforskaren Aleksander Perski menar att dessa kvinnor kan ha hamnat i duktighetsfällan. Antalet sjukskrivna i psykiatriska diagnoser ökar igen och de som är mest utsatta är kvinnor i åldrarna 30-49 år. Duktighetsfällan kommer nu i en nyutgåva.
 

onsdag 15 mars kl 08:30

Plats

Lidingö Centrum