Lidingö Centrum

Hälsans dag på Lidingö

Mia Clase och Lina Nertby Aurell berättar om sin bok ”Food Pharmacy” på Hälsans dag på Lidingö.Kl 12.00 och kl 13.45 kan du se dem på scenen. De signerar i butiken kl 12.30-13.30 och 14.00-14.30.
Kom och träffa Lidingös hälsoföretag, som bjuder på massor av kraftfulla råd och friska erbjudanden.

Det händer på scenen:  
· Lions utser årets idrottsledare på Lidingö.
· Anna Sunneborn berättar om sina verksamheter. 
· Uppvisning: Lidingö Danscenter, Sats, Nordic Wellness, M3 Gym, Friskis & Svettis.
· Akademibokhandeln bjuder in författarna Mia Clase och Lina Nertby Aurell som berättar om sin bok ”Food Pharmacy”.
· Småkockarna pratar om mat och hälsa.

Program på scen, cirka tider:
11:00 Anna Sunneborn
11:15 Årets idrottsledare
utses av Lions
11:30 Lidingö danscenter
11:45 Sats
12:00 Akademibokhandeln
12:15 Nordic Wellness
12:30 Friskis & Svettis
12:45 M3Gym
13:00 Anna Sunneborn
13:15 Lidingö danscenter
13:30 Sats
13:45 Akademibokhandeln
14:00 Nordic Wellness
14:15 Friskis & Svettis
14:30 M3 Gym

Om boken: Att leva ett så friskt liv som möjligt är till stor del kopplat till vad du äter. Bloggen Food Pharmacy, som drivs av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, handlar om just detta. Nu kommer också boken om hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten, och allt serveras med en rejäl portion humor. 
Det här är en berättelse om inflammation, tarmfloror, onda och goda bakterier, vetenskapliga studier, hypokondri, metaanalyser, gurkmeja och antiinflammatorisk mat – dessutom förklarat på ett mer lättillgängligt sätt än du någonsin kunnat ana. Självklart med recept och fakta om de antiinflammatoriska hjältarna i köket – som du snart inte kommer att kunna vara utan. 
All fakta är väl underbyggd genom professor Stig Bengmark, f.d. chefskirurg och klinikchef på Lunds universitet, med över 30 års erfarenhet av forskning på magens bakterier och hur maten vi äter påverkar kroppen. Han menar att alla kroniska sjukdomar har en och samma orsak – ett uttröttat immunförsvar orsakat av kronisk inflammation. Därför ville Mia och Lina ta reda på hur man kan leva så antiinflammatoriskt som möjligt. Det kommer du också vilja. 

Om författarna: Mia Clase är copywriter och har varit kreativ chef på några av de stora reklambyråerna i Stockholm. Har även jobbat en sväng på byrå i New York. Lina Nertby Aurell är statsvetare och har jobbat med affärsutveckling och handelsfrämjande på emerging markets. 
Tillsammans med Mia Clase driver hon bloggen Food Pharmacy, en av Sveriges största och mest omtyckta vetenskapliga hälsobloggar.

 

lördag 3 september kl 12:00-14:30

Plats

Lidingö Centrum