Stockholm Mäster Samuelsgatan

Hållbar livsstil - så bidrar du till en bättre miljö

Många är vi som vill ändra vår livsstil av flera anledningar. Det kan vara för att må bättre fysiskt och psykiskt. Men också ur ett större perspektiv, för att bättre hushålla med vår planets resurser och därmed göra gott för våra efterkommande. Läget är allvarligt för Moder Jord. Vad kan vi göra annat än att sopsortera och flyga mindre? Kvällens medverkande berättar hur vi bör tänka och agera för att vår livstil ska vara hållbar över tid. Insläpp kl 19.30 med programstart kl 19.40. Anmälan via knappen nedan.

Elisabeth Byström och Johan Ernfors är paret bakom Minimalisterna som under många år bloggat om sin resa mot ett friare liv med färre prylar. En livsstil som inte bara frigör tid, mental energi och pengar till sådant som du verkligen bryr dig om, utan som även gör det enklare och roligare att agera på ett sätt som är mer hållbart ur miljösynpunkt och mer försvarbart ur ett humanistiskt perspektiv. I Prylbanta får du ta del av deras bästa tips

Epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger tätt samman med västerländsk matlagning. Niklas Ekstedt och Henrik Ennart berättar i sin bok Happy Food hur det mentala välmåendet går att påverka hemma i köket. Denna kväll medverkar Henrik Ennart.

Johanna Ragnartz från organisationen Håll Sverige Rent berättar om problemet med nedskräpning i världen - visste du att vi har nya kontinenter i världen, som består av plastpåsar - hur nedskräpningen kan påverka oss och vilka val vi kan göra i vardagen för att bidra till bättre miljö.


 

torsdag 23 november kl 19:30-21:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan