Göteborg Kungsgatan

Hållbar livsstil - för planeten, plånboken och dig INSTÄLLT

Vilka val kan vi göra i vår vardag för att bidra till en mer hållbar värld? Och hur lagar vi vegetariskt utan att det blir dyrare än den färdigprocessade mat vi ofta stoppar i oss av gammal vana? Välkommen att lyssna till hållbarhetsexperten Jessica Cederberg Wodmar och dietisten Hanna Olvenmark som driver populära Instagramkontot "Portionen under tian". Föranmälan via knappen nedan. Välkommen på en inspirerande kväll!

EVENEMANGET ÄR TYVÄRR INSTÄLLT

Portionen under tian
Hanna Olvenmark är dietist och hängiven snåljåp, och hon har en mission: att slå hål på myten om att hälsosam mat bara är till för dem som har tid, ork och framför allt pengar. I tre år har hon drivit den omåttligt populära bloggen Portionen under tian där hon visar på fördelarna med att leva snålt både för plånboken, miljön och kroppen.

I kokboken Portionen under tian bjuder hon på över 50 vegetariska recept där varje portion kostar max 10 kronor. Det blir även 300-kronorsveckor med tillhörande inköpslistor och recept, samt allmänna stay cheap-tips för både storhandlingen, jobblunchen och utemiddagen. Om en med ute menar ute i naturen.

50 myter om hållbarhet
I den här boken får du hjälp med hur hållbarhetstänkandet kan genomsyra alla delar av livet. Boken ger läsaren verktyg för att leva hållbart på ett enkelt och smart sätt. För som Jessica skriver, hållbarhet handlar verkligen inte om att gå runt och ha ångest. Hon vill i stället hjälpa människor att förstå och navigera i hållbarhetsbegreppen och känna stolthet över den hållbarhet just du bidrar med!

Läs bland annat om följande myter:
Shopping gör skillnad i hållbarhet! - JA
Otvättad frukt en livsfara! - NEJ
Hej till granne räcker långt! - JA
Återvinning en bluff! - NEJ
Klädd i kemikalier! - JA
Vi blir sjukare med ett varmt klimat - JA

torsdag 21 mars kl 18:00

Plats

Göteborg Kungsgatan