Karlstad Mitt i City

Hållbar livsstil för dig och planeten

Det är lätt att drabbas av klimatångest och känna hjälplöshet inför pågående klimatförändringar. Men vi kan påverka både planetens och vårt eget välbefinnande genom att lägga om våra vanor; genom att äta mer vegetariskt, transportera oss på andra sätt, se över vart våra sparpengar går m m, m m. Johanna Stål, aktuell med "Ett hållbart liv" och Karin Tuvell, aktuell med "Vegetarian på riktigt" medverkar. Naturskyddsföreningen finns också på plats. Välkommen till en inspirerande stund där du får tips på vad just du kan göra!

Föranmälan görs till karlstad@akademibokhandeln.se

Ett hållbart liv
Klimatångesten sprider sig bland allt fler människor. Frågan om vår planets framtid kan kännas överväldigande stor och obehaglig. Finns det egentligen något man kan göra som enskild individ? Ja, massor! Det får vi lära oss i den här boken som är Naturskyddsföreningens stora guide till att leva ett mer hållbart liv. Även om man som ensam person inte kan rädda klimatet finns det en hel del små saker som var och en kan göra i sin vardag och många sätt att påverka företag, politiker och andra makthavare att ta sitt ansvar. Bokens kapitel utgår från miljöer, platser och sammanhang som är vanliga i vårt liv. Vad kan jag göra under mitt besök i mataffären? Hur kan jag göra mitt boende mer hållbart? Jobbet, skolan, semestern och festen (!) är andra exempel på områden där den här boken guidar oss till mer hållbara lösningar. Journalisten och föreläsaren Johanna Stål som har lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor har tillsammans med Naturskyddsföreningens experter sammanställt 365 tips, stora som små. 

Vegetarian på riktigt
Vegetarian på riktigt är en guide in till mer vegetariskt på menyn. Funderar du på att äta mer vegetariskt? Eller kanske på att bli vegetarian? Hur får du i dig alla näringsämnen som kroppen behöver? Är du vegetarian på riktigt om du använder färdiga köttersättningsprodukter? Hur får du fram de bästa smakerna?

Vegetarian på riktigt är boken som tagit reda på vad forskningen säger. Boken som väger för- och nackdelar. Boken där du får kunskap om vitaminer och mineraler som kroppen behöver och hur du optimerar näringsämnena.

 

lördag 19 januari kl 12:00-14:00

Plats

Karlstad Mitt i City