Halmstad City

Hallandsförfattare i butiken

Välkommen att lyssna till tre författare som alla bor i Halland. Monika Häägg, Uno Grönkvist och Jerker Hulthén berättar utifrån sina författarskap och aktuella böcker. Ingen föranmälan behövs.

Monika Häägg berättar om sin tionde bok Völvans spådom, som utspelar sig år 1062 i skuggan av det stora vikingaslaget, mellan danskar och norrmän, utanför Nissans mynning. I Halmstad är kristendomen är införd, men människorna lever fortfarande med sin gamla tro. Völvorna och de starka kvinnornas tid är snart förbi. Monika debuterade 2009 med den historiska serien Solbarnet, som utspelar sig i södra Halland under bronsåldern."

Uno Grönkvist har mött många spännande och färgstarka personligheter och skildrar sina upplevelser av dem i en nostalgisk resa som sträcker sig över sjuttio år, Från Haile Selassie till Bert Karlsson är hans tionde bok. Boken är rikt illustrerad med bland annat unika bilder tagna av Dag Hammarskjöld och Sammy Davis Jr. Kapitlen är korta och många och av särskilt intresse för lite äldre läsare som har egna minnen av dem som förekommer i boken. Uno Grönkvist är journalist och författare. Han har varit verksam inom turism, flyg, idrott, telekommunikation och katastrofhjälp. Det är en av flera anledningar till att han mött så många internationella personligheter. 

Stella är med om en bilolycka och hamnar på den gamla kyrkogården på andra sidan staden. Men hon vill därifrån. Hon och hennes mamma har bråkat och hon vill hem och ställa allt tillrätta igen, men kyrkogården vill inte släppa henne ifrån sig. Dessutom visar det sig att olyckan inte var någon olycka. Någon körde på henne med flit. Någon som egentligen var ute efter Stellas mamma. Nu måste Stella använda all sin uppfinningsrikedom och all den hjälp hon kan finna på kyrkogården för att varna sin mamma innan det är för sent. Jerker Hulthén är född och uppvuxen i Partille utanför Göteborg men bor sedan drygt 15 år sedan i Halmstad. 2014 debuterade han med Drakhjärta & Hamnskiftare, första delen av fyra i en fantasifull och spännande serie för barn i åldern 9-12 år. Stella och kyrkogården är Jerkers femte bok och kom ut i november 2018. 

lördag 25 maj kl 14:00

Plats

Halmstad City