Stockholm Mäster Samuelsgatan

Gustav Fridolin pratar om solidaritet

Välkommen att lyssna till Gustav Fridolin som pratar utifrån sin nya bok "Det är inte du, det är vi: en bok om solidaritet". Ingen föranmälan behövs.

Sällan har vi varit så stressade, frustrerade och vilsna som nu. Och aldrig har det varit så viktigt att visa upp en perfekt yta. Vi vill engagera oss i världen, men vet inte hur, så istället engagerar vi oss i oss själva. Men är det verkligen den där köksrenoveringen eller det perfekta ljudet från hemmabion som gör oss lyckliga, ger oss mening i livet? 
Vi har tillgång till mer information än någonsin om världens alla orättvisor och missförhållanden, men ändå - eller kanske just därför - känner vi oss maktlösa. Solidaritet. Ett ord som många kanske förknippar med 70-tal och röda banderoller. Men innebörden i ordet är mer aktuell än någonsin, visar Gustav Fridolin i denna engagerande och ögonöppnande bok. 
På ett lättsamt och personligt sätt berättar han om människor som inspirerat, och delar med sig av sina egna försök och tillkortakommanden från såväl politiken som förskolelämningarna. 

"Världen behöver inte vara såhär. Vi kan göra något åt den. Men då kan vi inte lägga hela ansvaret bara som ett krav på oss själva. Vi måste göra något tillsammans. När vi gör det är chansen stor att vi också hittar en väg att känna oss lite mer som vi vill. Och bli mycket mer hoppfulla inför framtiden." 

"Det här är en bok som alla borde läsa." 
MALENA ERNMAN 

"Med skarpsinne och empati tar Gustav Fridolin tempen på världen av idag. Mot en bakgrund av problem och mörker fylls man som läsare ändå av hopp och förnyad energi." 
MARK LEVENGOOD 

"Kännetecknande för vår tid är ängslighet och missmod - boken möter upp med hopp och mod." 
KENT WISTI 

Gustav Fridolin  är utbildningsminister och språkrör för Miljöpartiet. Han har kommit ut med flera böcker tidigare, bland annat Morfar skrev inga memoarer (Forum, 2013).

onsdag 20 juni kl 17:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan