Nacka Sickla Köpkvarter

Godisexperiment med Beppe på Dieselverkstaden! FULLBOKAT!

Påsklovsäggstra! Nu kommer Beppe Singer till Dieselverkstadens bibliotek igen, och denna gång bjuder han på experiment ur sin nya bok "Beppe testar! 15 godisexperiment".

Med sin stora passion för pyssel går han den här gången loss på påskgodiset. Akademibokhandeln Sickla finns på plats och säljer boken till specialpris, och du kan såklart få den signerad! Sen är det bara hem och testa att göra den glada marshmallow-gubben som växer, popcorn-båtar, eller vara lite crazy och odla dina egna sockerträd...

Plats: Dieselverkstadens bibliotek
Fri entré men begränsat med platser så föranmäl er gärna genom att mejla till evenemang@dvbib.se för att vara säker på att få plats. Evenemanget är tyvärr fullbokat men välkommen en annan gång!

Beppe Singer älskar att experimentera och här går han loss på lördagsgodiset. Resultatet blir en kladdig röra och "Godiskollen" kommer garanterat att bli en positiv ögonöppnare för alla gottegrisar! Tips för en ovanlig dag hemma i köket: Testa att göra den glada marshmallow-gubben som växer, den törstiga geléråttan, ett läsklyft, popcorn-båtar, en färgglad regnbågsdrink, salthissen, fantastisk sockervaddsmagi eller var lite crazy och odla dina egna sockerträd!

I tidigare böcker har Beppe laborerat hemma i köket och gjort detektivexperiment. Nu har turen kommit till det (nästan) alla gillar: godis! Det blir inte pekpinnar och förmaningar utan en bok som går ut på att se vad godiset innehåller och vad som kan hända om man tillsätter något spännande som orsakar kemiska reaktioner. Som när man bubbeltestar sitt sura godis eller inte kan låta bli att upprepa mentosfontänen! Boken avslutas med ett Godiskollen-Quiz för smarta snaskare.

 

onsdag 12 april kl 14:00

Plats

Nacka Sickla Köpkvarter