Lund Stortorget

Gleerups kulturnatt med flera författare på besök.

Välkommen till Gleerups kulturnatt lördagen den 17 september! Insläpp från 18.00, programmet startar kl 19.00.

Vi gästas av författarna Petra Holst, Anders de la Motte och Mattias Edvardsson. Dessutom får vi besök av Metropolis Big Band och Litteraturhus Lund presenterar höstens bokcirklar.

Fri entré, ingen föranmälan krävs. Varmt välkommen!

Om författarna:

Petra Holst är född 1969. Hon bor i Bjärred i Skåne med sambo och två barn och arbetar som högstadielärare i svenska och engelska. Hon debuterade som författare år 2010 med Jag brukade drömma om dig, en roman om en kvinna som får en autistisk son. Den bygger till viss del på Petras egna erfarenheter. Nästa roman som kom två år senare blev något helt annat. Så länge jag minns utspelar sig visserligen i Skåne, i Malmö, men huvudpersonen Signe är 82 år. Petra Holst har även gått på Författarskolan i Lund. 

Anders de la Motte är före detta polis och säkerhetschef. År 2010 tilldelades han Svenska Deckarakademins pris för årets bästa debut, och han har haft stor framgång med [geim]-trilogin, som översatts till närmare trettio språk. Våren 2014 kom thrillern MemoRandom, som tillsammans med den fristående uppföljaren UltiMatum (2015) ska bli amerikansk tv-serie producerad av filmbolaget 20th Century Fox. UltiMatum tilldelades Svenska deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2015.

Mattias Edvardsson är född 1977 och uppvuxen i Trelleborg. Nu bor han utanför Lund med sambo och två barn. Han har tidigare givit ut två ungdomsböcker på Opal och två romaner. När han inte skriver böcker arbetar han som gymnasielärare i svenska och psykologi.

lördag 17 september kl 19:00

Plats

Lund Stortorget