Uppsala Stora Torget

Frukostträff med Mikael Lindnord och hunden Arthur

Onsdagen den 30 november kl. 8.30 är du välkommen på frukost och författarsamtal med Mikael Lindnord.

OBS! Vi släpper in via Dragarbrunnsgatan 45 (snett emot Systembolaget) från kl 8.15. Anmäl dig via knappen nedan eller i butiken.

-----
Det här är den fantastiska berättelsen om Arthur – gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Hem till elitidrottaren Mikael Lindnord i Örnsköldsvik.

De utmattade svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid – flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.
Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. Till slut kunde ingen längre vara oberörd – allra minst Mikael som hade fått en vän för livet.

En otrolig och rörande historia om hunden som slog världen med häpnad. Om strapatser i djungeln och känsloladdade möten. Om multisportarnas tuffa tillvaro. Om kampen för att överleva och för att få ge Arthur ett nytt hem i Sverige.

"Det har blivit en hjärtevärmande men också en, lite förvånande, allmängiltig skildring av lojalitet, tillit, att ta hand om varandra och – ja – om kärlek... Arthur är en solskenshistoria med lyckligt slut." Norrköpings Tidningar

"Denna läsvärda boken beskriver med inlevelse vilka strapatser multisportande på elitnivå innebär och vilka positiva följder omhändertagandet av Arthur fick." BTJ

onsdag 30 november kl 08:30

Plats

Uppsala Stora Torget