Göteborg Kungsgatan

Fransk författarmorgon! FULLBOKAT!

Välkommen på fransk författarmorgon! Fredag 23 sept kl 09.00 bjuder vi på kaffe och författarsamtal i butiken.

Vi gästas av den prisbelönte författaren Delphine de Vigan i ett samtal om sin nya bok

OSA senast 21 september till goteborg.kungsgatan@akademibokhandeln.se  Fullbokat - varmt välkommen nästa gång!

Om boken: I den här romanen berättar Delphine de Vigan om ett vänskapsförhållande.Huvudpersonen är författare och försöker samla mod och kraft att skriva en andra bok efter att hennes senaste blivit en gigantisk succé. På en fest möter hon L. och de två kvinnorna blir snabbt nära vänner. De verkar ha mycket gemensamt och L. arbetar dessutom som spökskrivare och förstår sig på skrivprocessen. Det är som om de känt varandra i många år och inom kort har L. fått en central plats i huvudpersonen liv. Men är den nya vännen hon släppt in i sin allra innersta krets verkligen den hon utgett sig för att vara? Baserad på en sann historia är en intelligent och spänningstät roman om manipulation, svek och besatthet som bär tydliga drag av en psykologisk thriller. Delphine de Vigan har bland annat hämtat inspiration hos sin favoritförfattare Stephen King, men också skrivit in stoff från sitt eget liv och balanserar skickligt på gränsen mellan verklighet och fiktion.

”En fängslande berättelse om manipulation i stil med Stephen Kings Misery.”LE FIGARO

”En machiavellisk berättelse med Hitchcockaktig spänning.” TÉLÉ 7 JOURS

”Verklighet eller fiktion? I sin nya roman roar sig Delphine de Vigan med att blanda sanning med dikt och slugt placera ut villospår för läsaren.” FRANCE DIMANCHE

Om författaren: Delphine de Vigan är fransyska och bor i Paris.Baserad på en sann historia är den femte romanen av Delphine de Vigan som ges ut av Sekwa på svenska.Den tilldelades det prestigefulla Renaudotpriset och Goncourt des Lycéens 2015. Delphine de Vigan är översatt till mer än 25 språk och är ansedd som en av de riktigt stora samtida författarna i Frankrike.

 

 

fredag 23 september kl 09:00

Plats

Göteborg Kungsgatan