Västerås Igor

Fransk afton med bokförlaget Sekwa

Välkommen på en kväll med bokförlaget Sekwa, som berättar lite om förlagets resa, om fransk litteratur och inte minst deras aktuella boktitlar. Vi bjuder på dryck och tilltugg. Kvällen är gratis med föranmälan görs via knappen nedan. Begänsat antal platser.

Varmt välkommen!

Sekwa förlag – guldkorn ur den samtida franskspråkiga litteraturen

[sekwa] är den fonetiska transkriptionen för “C’est quoi ?” (Vad är det?) på franska.

Sekwa förlag ger ut samtida franskspråkig litteratur på svenska. Med en ambition om att visa att fransk litteratur inte behöver vara svår eller knepig plockar vi härliga romaner från författare som skriver på franska och gör dem tillgängliga för svenska läsare. Hög kvalitet men lättillgängligt är våra ledord när vi letar titlar, böcker som engagerar och berör. Att läsa översatt litteratur låter dig resa och uppleva andra miljöer och kulturer direkt från läsfåtöljen, häng med!

Sekwa förlag såg dagens ljus i november 2005. I dag ger vi ut ca 12–15 nyheter per år och har hunnit komma upp i över 70 titlar. Sekwa ägs och drivs av Johanna Daehli. Sedan våren 2014 har Sekwa även lillasystern ETTA som ger ut godbitar översatta från engelska med samma filosofi bakom valet av böcker. Mer info om ETTA finns på webbplatsen:www.ettaforlag.se

 

torsdag 2 februari kl 19:00

Plats

Västerås Igor