Göteborg Nordstan

Från skrivande till utgiven bok - vad händer längs vägen?

Hur arbetar förlagen? Hur resonerar de när de väljer bland alla manus som skickas in? Vad händer sedan när manuset blivit antaget? Hur gör jag för att själv ge ut min bok? Vad finns det för alternativ och hur går jag till väga? Välkommen på en morgon om skönlitterärt skrivande! Programmet pågår under ca en timme och därefter finns tillfälle att ställa frågor ytterligare en stund. Vi bjuder på morgonkaffe med tilltugg. Föranmälan görs via knappen nedan.

Till denna morgon har vi bjudit in en författare, en förlagsredaktör, en marknadsstrateg samt en medarbetare från Bonniers självpubliceringstjänst för att berätta om processen från manus till färdig bok i bokhandeln.

Lin Jansson har precis debuterat som författare med romanen Ragga som du shoppar på bokförlaget Forum. Lin bor och arbetar i Göteborg.
John Häggblom är redaktör på Bokförlaget Forum. Han har bl a varit redaktör för boken "En man som heter Ove" och även för Viveca Sten, Ninni Schulman, Camilla Läckberg, Anna Fredriksson m fl.
Sara Lindegren är marknadsstrateg på Bokförlaget Forum. Hon ansvarar för marknadsföringen av Forums böcker och är den som t ex jobbar med marknadsföringen av Camilla Läckbergs böcker.
Emelie Martinell är produktionskoordinator för självpubliceringstjänsten Type & Tell. Hon hjälper den som vill ge ut sin bok på egen hand att gå från manus till utgiven bok.

onsdag 7 mars kl 08:00-09:15

Plats

Göteborg Nordstan