Lund Stortorget

Författarträff: Så blir du hjärtsmart

Välkommen att lyssna till  Katarina Steding-Ehrenborg som utifrån sin bok "Hjärtsmart" berättar om hur du vårdar ditt hjärta och lever längre. Föranmälan via knappen nedan

Vår livsstil idag innebär en extrem belastning på våra hjärtan. Skrivbordsjobb och lugna tv-kvällar är ungefär lika slitsamt för hjärtat som en rymdfärd till månen. Kunskaperna om vårt mest dyrbara organ hjärtat har aldrig varit mer omfattande. Och likaså våra möjligheter att faktiskt ta hand om hjärtat genom att förändra hur vi lever. Trots det är hjärt- och kärlsjukdomar ett folkhälsoproblem som i många fall kan undvikas genom enkla förändringar i våra vardagsrutiner.

Hjärtforskaren Katarina Steding-Ehrenborg ger i Hjärtsmart en praktisk och tillgänglig guide till hur vi ska ta hand om våra hjärtan för att orka mer och leva längre.    

KATARINA STEDING-EHRENBORG är lektor i hälsovetenskap och docent i experimentell klinisk fysiologi vid Lunds universitet. Hon forskar om hjärtats förmåga att anpassa sig till extrem belastning. 

torsdag 14 november kl 18:00

Plats

Lund Stortorget