Skellefteå

Författarträff om hyllade Silvervägen

Välkommen att lyssna till Stina Jackson som berättar utifrån sin hyllade bok "Silvervägen". Ingen föranmälan krävs.

Sedan tre år tillbringar Lelle de ljusa sommarnätterna med att köra bil. Han kör utmed väg 95 som skär genom landet från Skellefteå i nordvästlig riktning förbi Arvidsjaur, Arjeplog och mynnar vid norska gränsen, den väg som kallas Silvervägen. För tre år sedan försvann hans sjuttonåriga dotter spårlöst och hennes försvinnande gnager sönder Lelle inifrån.
Till den lilla orten Glimmersträsk anländer Meja och hennes mamma. Meja är lika gammal som Lelles dotter var när hon försvann. Medan höstens mörker närmar sig knyts Lelles och Mejas öden ihop och när ytterligare en ung flicka försvinner blir deras liv för evigt sammantvinnade.

Silvervägen är en stämningsfull och berörande psykologisk spänningsroman. Med den lilla orten som fond, där alla känner alla, utvecklar sig ett drama om att aldrig ge upp, om att orka vara stark när det är som mörkast.

”Jag älskar allt med den här boken. Jackson är en författare som kan konsten att kombinera spänning med djup. Det är så vackert, vemodigt och välskrivet.” Lina Bengtsdotter, författare till Annabelle

lördag 14 juli kl 13:00

Plats

Skellefteå