Varberg

Bokrelease för Varbergs egen Philip Birk

Välkommen att lyssna till Philip Birk som berättar om sitt författarskap och aktuella boken "Frostnatt". Vi bjuder på dryck och tilltugg. Boken säljer vi till specialpris denna kväll.

Begränsat antal platser, föranmälan görs till varberg@akademibokhandeln.se

Dramatisk konstkupp i Stockholm!

Under falskt namn går Tom Grip än en gång under jorden. I Amsterdam livnär han sig på stadens dyra konstsamlingar, men ett oväntat avslöjande sätter såväl honom som Veronica i stor fara. När Tom får chansen till en snabb flykt tar han den: trots att uppdraget innebär att han måste återvända till hemstaden Stockholm för första gången på elva år.

I Stockholm har det renoverade Nationalmuseum nyligen invigts under pompa och ståt när Anders Zorns Midsommardans blir stulen i en snillrik kupp. Då myndigheterna får veta att den beryktade konsttjuven Tom Grip befinner sig i huvudstaden faller misstankarna omedelbart på honom. På sin väg till upprättelse tvingas Tom utkämpa duster med polisen, barndomens demoner och en grupp kristna fanatiker som världen trodde hade gått under. Silvertändaren som lämnats åt honom på Grand Hotel tyder dock på att personen som är ute efter vedergällning i själva verket är en gammal bekant.

Frostnatt är den andra boken i Philip Birks actionladdade serie om Tom Grip. År 2018 debuterade Birk som deckarförfattare med den uppmärksammade Kyldygnet. Philip Birks drivna och spännande böcker leder tankarna till Jens Lapidus och Raymond Chandler.

Pressröster om Tom Grip del 1: Kyldygnet

»Imponerande skickligt berättad debutthriller.« Dagens Nyheter

torsdag 25 april kl 18:30-19:30

Plats

Varberg