Lund Stortorget

Författarträff med Ulf Peter Hallberg

Välkommen att lyssna till Ulf Peter Hallberg som berättar om sina aktuella böcker "Berlin transit. Det oavslutade" och "Strindbergs skugga".

Föranmälan görs till lund.gleerups@akademibokhandeln.se

Strindbergs skugga
Strindbergs skugga föreligger i en ny utgåva, med nytt historiskt material och nyskrivna kapitel, en roman som ges ut i flera länder.
Det unga språkgeniet Knud Wiisby möter sitt livs drömkvinna, ballerinan Anne Aretino, när han får anställning på Casinoteatern
i Köpenhamn som ett slags mellanhand mellan teatern och August Strindberg. Här skildras artist- och konstnärslivet i Köpenhamn på 1880-talet, och vi möter vår egen tids stora frågor om kärlek, konst och självförverkligande. Vem har rätt att offra någon annan för konsten? Vilken roll spelar sexualiteten? Vem talar sanning? Är Strindberg galen? En historisk kärleksroman om konstens villkor.

Berlin Transit. Det oavslutade är en lustfylld lek med identiteter, fylld av historiska detaljer och kunskapsrika perspektiv, där de olika gestalterna ur ett samtida perspektiv i Paris blickar tillbaka på Väst- och Östberlin under 1980-talet och fram till murens fall 1989. Det är en roman med en ungdomlig blick, i vilken studenter på Sorbonne konfronterar de båda gestalterna Harry och Truls med sina historiska frågor och livsproblem; i bakgrunden finns historien om den delade staden och den svartvita världen, Anna Blume och kärleken.

tisdag 21 januari kl 18:00

Plats

Lund Stortorget