Stockholm Mäster Samuelsgatan

Författarträff med Steve Sem Sandberg

Om boken: Innanöarna, 1995. Andreas går igenom kvarlåtenskapen efter sin fosterfar Johannes. Bland bråten gömmer sig berättelser om öns förflutna: om statsrådet i Quislings regering som lät ön bli en koloni för medellösa barn; om föräldrarna som försvann under oklara omständigheter, och om systern Minna som lämnat Andreas ensam med en skuld som inte går att sona. 

Steve Sem-Sandbergs nya roman är en hypnotisk skildring av en ö igenvuxen av berättelser och myter. ”Stormen” berättar om hatet som ärvts i generationer och om en kärlek som övervinner allt.

Om författaren: Steve Sem-Sandberg är född 1958 och bosatt i Wien, utöver sitt författarskap också verksam som kritiker i Dagens Nyheter. Hans roman Theres belönades med Aftonbladets litteraturpris 1997, Ravensbrück nominerades 2003 till Augustpriset och Nordiska rådets litteraturpris och Härifrån till Allmänningen(2005) till Sveriges radios litteraturpris. 2007 fick han Sorescupriset av Rumänska kulturinstitutet. 2009 erhöll han De Nios stora pris "för en avancerad romankonst, präglad av intellektuell kringsyn, historisk närvarokänsla och inkännande människoskildring". Romanen De fattiga i Łódź tilldelades Augustpriset 2009 för årets skönlitterära bok och nominerades följande år även den till Nordiska rådets litteraturpris. Romanen har sedan dess blivit en stor internationell framgång med utgivning i mer än 25 olika länder. Boken har nominerats till flera stora internationella litteraturpriser, bland annat Independent Foreign Fiction Prize i Storbritannien, Prix Médicis Étranger i Frankrike och i Schweiz (2013) det prestigefyllda Jan Michalski-priset. 

lördag 8 oktober kl 12:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan