Stockholm Mäster Samuelsgatan

Sofi Oksanen signerar

Välkommen att köpa ett signerat exemplar av det senaste från en av vår tids största författare!

Om boken: Normas hår är övernaturligt, det växer onormalt snabbt och påverkas av minsta skiftning i hennes humör. Detta är både till välsignelse och förbannelse. Norma och hennes mamma Anita har hela livet kämpat för att hålla det hemligt och skydda Norma från att betraktas som ett missfoster. 
Plötsligt dör Anita i något som kanske inte bara är en olycka och Norma blir ensam i världen. 
Foton och videoinspelningar i Anitas hem visar att hon visste mycket mer om det som drabbat hennes dotter än hon låtsats om. 
För att få veta vem som är ansvarig för mammans död börjar Norma arbeta på den frisersalong där Anita var anställd. Men precis som Norma har sina baktankar med att börja arbeta i salongen, har arbetsgivaren och överhuvudet i ägarfamiljen sina motiv för att dra in henne i härvan. Snärjd i ett nät av svek och paranoja kämpar Norma för sanningen och för sin frihet. 
Sofi Oksanens Norma är ett mörkt familjedrama med magiska undertoner. Oksanen väver elegant ihop det förflutna med nutiden och trollbinder läsaren med sin nya gestalt, Norma. 

Om författaren: Sofi Oksanen (född 1977) är uppvuxen i Jyväskylä i Finland med en estnisk mor och en finsk far. Hon fick stor framgång med sin debut Stalins kossor (2003) som följdes av Baby Jane(2005). Som första författare vann hon både Runebergspriset och Finlandiapriset, och hennes roman Utrensning(2010) har redan sålts till över tjugo länder, bland dem Frankrike, Tyskland och USA. För Utrensning har Oksanen även tilldelats Nordiska rådets litteraturpris 2010. Oksanens förra roman När duvorna försvann utkom 2013 och nu är hon tillbaka med Norma.

onsdag 7 september kl 12:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan