Uppsala Stora Torget

Författarträff med Sebastian Johans

Välkommen att lyssna till Sebastian Johans som berättar om sin aktuella bok "Broarna". I dessa tider begränsar vi publiken till max 30 pers, med avstånd mellan stolarna. Föranmälan görs via knappen nedan. Entré 50 kr vilket ger motsvarande rabatt vid köp av kvällens bok. Välkommen!

Kring år 1900 lämnar Carl och Ida-Levina Åland för Amerika. Där hittar de varandra och ett liv. Men möjligheternas land är också ett hårt klassamhälle. Carl bygger de stora broarna i New York och finner sin dröm om frihet, men för Ida-Levina finns framtiden inte där.

Broarna är en stort upplagd roman som sträcker sig från förra sekelskiftet fram till den stora depressionen, när liv och samhällen rasar samman; en resa från fattigdom till fattigdom, under vilken ett nytt liv ändå går att bygga upp. Det är en berättelse om urbant liv i den gryende moderniteten, om samhällsbyggande, arbete och gemenskap, rotlöshet och längtan efter en plats att kalla hem -- men också en lågmäld historia om sorg och kärlek som tar vid där de stora utvandrarberättelserna brukar sluta.

Sebastian Johans, född 1978, bördig från Åland och bosatt i Uppsala, är verksam som kulturskribent och konstkritiker i bl a Dagens Nyheter och Borås tidning. Broarna är hans första roman.

torsdag 8 oktober kl 19:00

Plats

Uppsala Stora Torget