Stockholm Mäster Samuelsgatan

Författarträff med norska Nina Lykke

Välkommen att lyssna till Nina Lykke som pratar utifrån sin aktuella bok "Nej och åter nej". Föranmälan görs via knappen nedan.

Ingrid och Jan har varit gifta i ett kvarts århundrade. Sönerna är stora nog att räknas som vuxna men uppför sig som hotellgäster. För Ingrid har både familjelivet och läraryrket mist sin glans. Jan, däremot, har blivit befordrad till departementschef och drömmer om sin femton år yngre kollega Hanne. Hanne som i sin tur är i färd med att bli förbisprungen på familjefronten när väninnorna gifter sig och skaffar barn.

Runt dessa tre individer kretsar Nina Lykkes träffsäkra och underhållande roman om medelålders medelklass och dess problem med kärleken, driften och meningen med livet. Nej och åter nej är en satir över privilegierade vuxnas dårskap, varm och svart som en välgörande espresso.

Nina Lykke är född och bosatt i Oslo. Nej och åter nej, som är hennes första roman på svenska, har fått ett fint mottagande i Norge. Tidigare har hon utgivit Orgien, og andre fortellinger (2010) och Oppløsningstendenser (2013).

måndag 11 juni kl 18:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan