Löddeköpinge Center Syd

Författarträff med Mats Larsson

Lördagen den 11 juni kl. 12.00-13.30 får vi besök av Mats Larsson som är aktuell med boken Slutet eller början på historien.

Om boken: Vad är det minst sannolika du kan tänka dig om framtiden? Ett omvälvande hot. Något vi kunde ha avvärjt, men inte gett den uppmärksamhet frågan förtjänar?

Romanen Slutet eller början på historien är skriven som en spännande och intresseväckande berättelse. Den är Mats Larssons sätt att berätta om något många inte vill höra talas om. Det skrämmande är att, även om berättelsen är uppdiktad, hotet i högsta grad är verkligt. Vi kan välja att blunda eller agera, men vi måste sätta igång nu eftersom det tar tid att mobilisera resurser och bygga kompetens.

Mats är visselblåsaren som under tolv år studerat en fråga de flesta valt att bortse från. Hans budskap är att vi måste arbeta på ett helt nytt sätt för att minska effekterna av en utveckling alltför få har förutsett, hur vi använder de naturresurser som finns och hur vi ska få dem att räcka på ett långsiktigt och hållbart sätt. Den utvecklingen kan bli slutet eller början på historien.

Genom att följa två ungdomsvänner på en resa genom Europa får läsaren ta del av insikt efter insikt, ur ett historiskt perspektiv, som successivt målar upp ett scenario som inte är hållbart. Det står snart klart att någon måste driva ett målmedvetet arbete för att få till en förändring på bred front. Frågan är vem som ska axla detta ansvar och hur det ska gå till.

Varmt välkomna!

lördag 11 juni kl 12:00-13:30

Plats

Löddeköpinge Center Syd