Stockholm Mäster Samuelsgatan

Författarträff med Maria Ernestam

Välkommen att lyssna till Maria Ernestam som berättar utifrån sin aktuella bok "Innanför murarna". Ingen föranmälan krävs.

Du kan fly men du kan inte gömma dig
Innanför murarna är en gastkramande och gripande roman om svek och sorg, flykt och försoning.
På den franska landsbygden i Normandie ligger ett gammalt mytomspunnet kloster vars bibliotek lockar forskare från hela världen. Tack vare ett stipendium har Sofi fått chansen att komma dit för att skriva och försöka finna ro. Bakom sig lämnar hon Sverige och en äktenskaplig kris som fått tragiska följder. Men hon hittar inte det lugn hon söker. Även klostret bär på en mörk historia och Sofi plågas snart av syner och drömmar om det som skedde där under andra världskriget. Soldaternas öden tvinnas samman med hennes eget tills hon inte längre vet om det hon upplever är verkligt. Vem kan hon lita på? Vem hemsöker henne med viskningar och knackningar? Håller hon på att bli galen eller är det någon som vill henne illa?

”Minsta skiftning i beteenden noteras. Varje mänsklig reaktion, varje enstaka händelse analyseras. Det här är en roman som drabbar mig på djupet och som berör. På riktigt.” Femina om Den sårade pianisten (2016)

lördag 6 oktober kl 12:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan