Stockholm Mäster Samuelsgatan

Författarträff med Lena Andersson (Fullbokat)

Välkommen att lyssna till Lena Andersson som berättar utifrån sin aktuella bok "Dottern". I dessa tider begränsar vi publiken till 30 personer, med avstånd mellan stolarna. Föranmälan görs via knappen nedan. Entré 50 kr, vilket ger motsvarande rabatt vid köp av kvällens bok. Välkommen!

I Brunnsvikens vattenbryn simmar kricka, vigg och brunand. De kommer att simma där om tusen år också, tänker Elsa. Hon säger att när faderns aska nu läggs i jor­den bredvid Sveas, som lades bredvid Gunnars, som lades bredvid Gunnars bröder och mor, då är han den siste av dem som kommer att ligga under en gravsten. De stannar och ser ut över vattnet. Hon säger att fadern nog tyckte om tanken på den där stenen, det solida i den. Så nära materien var han att den liksom lösgjorde sig ur det materiella och blev till idé. 

Dottern är Lena Anderssons uppföljare till den hyllade romanen Sveas son. Nu möter vi folkhemmets barnbarn. Inte minst får vi följa Ragnars dotter Elsa på hennes väg ut i livet, från barnets undran inför världen till den unga kvinnans konfrontation med tidens nya idéer och tänkesätt. Alltmedan folkhemmet, såsom hennes far såg det, sakta löses upp och dess syn på människan, samhället och tillvaron på alla sätt utmanas. 

Lena Andersson (f 1970) är skribent och författare. Romanen Egenmäktigt förfarande (2013) erhöll Augustpriset och SvD:s litteraturpris och blev också Lena Anderssons stora genombrott bland läsarna. Dottern en berättelse om folkhemmets upplösningär hennes åttonde roman och en fortsättning på Sveas son en berättelse om folkhemmet(2018).

onsdag 28 oktober kl 19:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan