Umeå Rådhustorget

Författarträff med Kent Lundholm

Välkommen att lyssna till Kent Lundholm när han berättar om sin nya roman "Män som spelar schack". En varm och sympatisk roman med en stor portion humor. Ingen föranmälan behövs.

Det är en roman som utspelar sig i en utdöende bygd där skogsbolagen huggit ner vartenda träd. Där vägarna är knappt körbara, all service indragen och där ödehusen gapar tomma. Mitt i en snöstorm återvänder Rulle Stenlund till Baklandet för att dö på köksgolvet. Med sig har han ett vackert schackspel och ett par liter flytande morfin. För att få tiden att gå börjar han lära sina vänner att spela schack.

Det här är en roman om inlandsmän. Om vänskap mellan män, om deras oförmåga att tala om känslor. En varm dag dör fel person.

Det här är Kent Lundholms femte roman om människorna i byn Baklandet. Dit man kommer om man bara håller till vänster och kör tills vägen slutar. Vänpris 199 kr

Kent Lundholm, författare. Född i en liten by som heter Bäckmyran, 3 mil utanför Lycksele. Är idag Umeåbo och har varit verksam som journalist i Umeå under 90-talet.

lördag 30 november kl 13:30

Plats

Umeå Rådhustorget