Helsingborg Stortorget

Författarträff med Karin Smirnoff och Jan Wallentin

Välkommen att lyssna till Karin Smirnoff och Jan Wallentin som berättar utifrån sina aktuella böcker "Vi for upp med mor" och "Den tyngdlöse Jesper Fock". Biljetter á 50 kr förköpes i butiken.

Vi for upp med mor
Modren har dött och vill begravas i sin hemby Kukkojärvi i norra Norrbotten. Tvillingarna jana och bror ärver hennes föräldrahem och blir snabbt varse att livet i Kukkojärvi är mycket annorlunda. De flesta människor lever enligt strikta religiösa regler där förbuden är många. Den som inte rättar in sig i ledet hamnar utanför, som snickaren Jussi och Magdalena. Bror lockas av bygemenskapen, de stora familjerna och männens självklara rättigheter. Jana gör sitt bästa för att bjuda motstånd, samtidigt som hon kämpar för att få ett avslut på den destruktiva relationen med john. När hon blir vän med sin jämnåriga kusin marta ser hennes man, som är pastor, inte med blida ögon på deras relation.

Den tyngdlöse Jesper Fock
Jesper Fock, en socialdemokrat på dekis, ser sin chans att sätta ett historiskt avtryck när en ny psykiatrisk diagnos sprider sig över världen. Som ledare för den svenska Tomhetsutredningen blir han avgörande för landets framtid, och kommer själv att förvandlas för gott. Den tyngdlöse Jesper Fock är en halsbrytande roman som väver samman skenbart separata ämnen som döden, miljöförstörelsen, den politiska apatin och de snabbt ökande depressionerna.Jan Wallentin har tidigare skrivit Strindbergs stjärna, utgiven 2010.

 

tisdag 19 november kl 18:30-20:00

Plats

Helsingborg Stortorget