Stockholm Mäster Samuelsgatan

Författarträff med Johanna Ekström och Marie Lundström

Välkommen att lyssna till Johanna Ekström och Marie Lundström som berättar om sina aktuella böcker "Meningarna" och "Sanningens kalas". I dessa tider begränsar vi publiken till max 30 personer, med avstånd mellan stolarna. Föranmälan krävs via knappen nedan.

I Meningarna skriver Johanna Ekström om att vårda en sjuk mamma, om ensamhet, sorg och kärlek, hopplöshet och ilska, om språkets möjligheter och omöjligheter. "Jag är fyrtiosex år. Min dotter är snart åtta. Hon är hos sin pappa. Hon sover nu. Jag tänker på min mamma. Hon sover också, ensam i sin lägenhet. Jag träffade henne för några timmar sedan. Hon sa att hon var trött. Vad mer? Det är som en våldshandling att identifiera henne. Hon var ledsen. Hon var skör av sin död."

Sanningens kalas
– Sluta gnäll, Isabel. Du har en trygg familj, ett litet hus och fast jobb. Och mamsingen. Något du inte borde behöva är en älskare, men nu blev det så ändå. En banal jobbförälskelse som sargar dig inifrån med farliglyckan och stortvivlet.
Isabel borde vara gammal nog att klara sig själv. Ändå önskar hon mer än något annat att hon kunde be sin mamma om råd. Men tillsammans med mamsingen får man inte en syl i vädret, inte förrän hon ligger nedsövd på sjukhuset med en infektion i matstrupen och inte kan säga emot.
Sanningens kalas är Marie Lundströms bokdebut. En både dråplig och drabbande roman om livsval och kärlek, om det svåra i att vara kvinna, mamma och dotter.

 

onsdag 30 september kl 19:30-21:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan