Nacka Sickla Köpkvarter

Författarträff med Ingela Korsell

Välkomna att lyssna till Ingela Korsell, känd som en av författarna till PAX-serien, som berättar utifrån sin aktuella bok "Väsenologi". Plats: Dieselverkstadens Bibliotek

Fri entré men säkra din plats genom föranmälan evenemang@dvbib.se. Akademibohandeln är på plats och säljer boken till specialpris.

I denna bok får vi lära känna några av de mystiska väsen som vi träffat i PAX-böckerna.
I alla tider har människor försökt förklara det de inte förstått. I gammal folktro kunde saker som naturfenomen och olyckor förklaras med väsen. Folktron hjälpte människor att förstå och hantera det skrämmande och okontrollerbara i livet. Så uppstod berättelser om väsen som troll, mylingar och maror.

Här presenteras tolv väsen ur den nordiska folktron, med fakta, förklaringar om vad de kan ha betytt för människor som levde förr och med varsin sägen som har berättats om dem. Det är läskigt, sorgligt, roligt och lite snuskigt! Här finns också fakta om magiska växter och magiska föremål som sägs ha kunnat hjälpa mot faror och sjukdomar. Spännande och faktaspäckat för mellanstadiebarn!

Texten är skriven av Ingela Korsell och faktagranskad av etnologiprofessor Ulf Palmenfelt och har maffiga färgillustrationer av Reine Rosenberg.

En utmärkt, välillustrerad sägensamling för unga läsare som fascineras av natur- och sagoväsen!

BTJ

Väldigt bra bok att läsa högt!

Nyhetsmorgon Tv4

Jag uppmana er alla att läsa Väsenologi! Det är en fantastisk bok om nordiska väsen som är både underhållande och lärorik! 5 av 5!

Agnes bokblogg

Korsell väjer inte för det absurda eller äckliga som ju är en del av tjusningen med folktron.

Blekinge läns tidning

Illustrationerna är så läskiga att de nästan är barnförbjudna!

Nerikes allehanda

lördag 7 december kl 14:00

Plats

Nacka Sickla Köpkvarter