Lerum Solkatten Köpcentrum

Författarträff med Håkan Nesser och Maria Ernestam

Välkommen att lyssna till Håkan Nesser och Maria Ernestam som berättar utifrån sina aktuella böcker "De vänsterhäntas förening" och "Innanför murarna". Biljetter á 30:- förköps i butik. Dryck och tilltugg ingår.

Om De vänsterhäntas förening
Medan Marten Winckelstroop och Rejmus Fiste ännu går i Oosterby småskola bildar de De vänsterhäntas förening. Flera årtionden senare brinner ett gammalt pensionat ner till grunden och ett antal människor omkommer. Det ena hänger ihop med det andra, men det finns ingen kvar i livet som kan förklara hur. Nästan ingen.
Det har gått femton år sedan den sista boken om kommissarie Van Veeteren kom ut. Det har gått sex år sedan man senast kunde läsa om inspektör Gunnar Barbarotti. I De vänsterhäntas förening möts de för första (och enda?) gången.

Om Innanför murarna
Innanför murarna är en gastkramande och gripande roman om svek och sorg, flykt och försoning.
På den franska landsbygden i Normandie ligger ett gammalt mytomspunnet kloster vars bibliotek lockar forskare från hela världen. Tack vare ett stipendium har Sofi fått chansen att komma dit för att skriva och försöka finna ro. Bakom sig lämnar hon Sverige och en äktenskaplig kris som fått tragiska följder. Men hon hittar inte det lugn hon söker. Även klostret bär på en mörk historia och Sofi plågas snart av syner och drömmar om det som skedde där under andra världskriget. Soldaternas öden tvinnas samman med hennes eget tills hon inte längre vet om det hon upplever är verkligt. Vem kan hon lita på? Vem hemsöker henne med viskningar och knackningar? Håller hon på att bli galen eller är det någon som vill henne illa?

tisdag 4 september kl 19:00

Plats

Lerum Solkatten Köpcentrum