Lund Stortorget

Författarträff med Dick Harrison om Englands historia

Välkommen att höra Dick Harrison berätta om Englands historia! Föranmälan görs via knappen nedan.

Dick Harrison skildrar Englands dramatiska historia!

Nästan alla svenskar har en relation till England, men faktum är att de flesta av oss egentligen har grunda kunskaper om landets historia. Varför ser England ut som det gör? På vilka sätt skiljer sig landets förflutna från Skandinaviens?  

Levande och kunnigt berättar Harrison om landets rika historia. Englands historia, del 1inleds med forntida folkvandringar och växer i detaljrikedom ju längre fram i tiden vi kommer. Vi får följa uppkomsten av städer, kungariken, parlament och imperier samt ta del av sociala, ekonomiska och kulturella processer. Englands historia, del 1avslutas vid William Shakespeares tid. 

Englands historia, del 2 skildras 1600-talets inbördeskrig, 1700- och 1800-talens koloniala erövringar och det senaste seklets omtumlande och heroiska historia. Vi får bland annat läsa om skyttegravskriget, blitzen och skapandet av det välfärdssamhälle som födde både Swinging London och punken. Den spännande framställningen sträcker sig ända fram till dagens Brexit. 

Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet och har tidigare skrivit ett femtiotal böcker. Han är en tvättäkta anglofil, som under 90-talet var bosatt i London.  

tisdag 18 september kl 19:00

Plats

Lund Stortorget