Karlstad Mitt i City

Författarträff med Denise Rudberg och Kalle Lind

Välkommen att lyssna till Denise Rudberg och Kalle Lind som berättar utifrån sina aktuella böcker "Under nio nätter" och "Hasse Alfredson : En sån där farbror som ritar och berättar"

Föranmälan görs till karlstad@akademibokhandeln.se

Under nio nätter

Nionde boken i den populära serien om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff. En varm sommarkväll sitter en man på sin balkong, när han plötsligt hör ett konstigt ljud – ett desperat rop, en duns, sedan tystnad. När han går och lägger sig så undrar han om han inbillat sig händelsen. Ett år senare blir Marianne och hennes specialteam kontaktade för att utreda ett tidigare självmord begått av mannen till en känd livsstilsprofil. Förundersökningen återupptas och en rad underliga mönster och familjeförhållanden uppdagar sig. Vems sanning går egentligen att lita på?

Hasse Alfredson: En sån farbror som ritar och berättar

Den stora biografin om Hasse Alfredson. Skriven av Kalle Lind, känd från radio, tv och podden Snedtänkt, där han granskat stort, smått och jättelitet i den svenska underhållningens historia. Nu tar han sig an en av de allra största och skildrar Hasse Alfredsons resa från barndomen i Helsingborg, via spexande i Lund, anställning på Radiotjänst till samarbetet med Tage och skapandet av AB Svenska Ord. Genom revyer, filmer, böcker, upptåg och allehanda muntrationer som kom att inreda folkhemmet med färg och humor. Men här tecknas också en annan bild, den av en man som inte alltid litade på sin egen förmåga att vara enastående underhållande. En som aldrig blev nostalgisk över sina egna bedrifter, men väl över de människor han förlorat.

måndag 11 november kl 18:00

Plats

Karlstad Mitt i City