Kungälv Kongahälla

Hur kan vi rädda världen?

Vi måste bli fler som hittar kraften att agera. Nu. Vi är många som vill leva mer hållbart, men hur gör man för att ta hand om både planeten och sig själv samtidigt? Välkommen att lyssna till Catarina Rolfsdotter-Jansson som berättar utifrån sin aktuella bok "Handbok för en hållbar människa". Entrébiljett á 30 kr förköpes i butiken. Vi bjuder på dryck och tilltugg.

Vi möts dagligen av rubriker om klimatförändringar, miljöförstöring, plast i haven och rester av bekämpningsmedel i maten. Samtidigt som vi försöker förhålla oss till de dystopiska nyheterna brottas vi med att få vår vardag med arbete, familj och träning att gå ihop. Då är det lätt hänt att vi väljer att blunda för både problem och möjligheter.

I Handbok för en hållbar människa berättar Catarina Rolfsdotter-Jansson på ett inspirerande och lustfyllt sätt hur vi kan ställa om till ett mer hållbart sätt att leva och hitta kraften att göra skillnad. Om vi försöker hitta lugnet och tillförsikten i oss själva, med tekniker främst från yogans värld, minskar glappet mellan våra värderingar och handlingar. Det ger oss energi att göra skillnad, i allt från hur vi agerar, äter, shoppar till hur vi bor och reser.

Catarina Rolfsdotter-Jansson, miljöjournalist, författare och yogainstruktör, har ägnat sitt yrkesliv åt hur man bäst tar hand om sig själv och vår planet. Hon har skrivit ett tiotal böcker, däribland Lärande för hållbar utveckling och Familjeyoga. Catarina är också en efterfrågad föreläsare och moderator i hållbarhetsfrågor.

tisdag 10 april kl 18:15

Plats

Kungälv Kongahälla