Göteborg Kungsgatan

Författarfrukost med Åsa Moberg

Välkommen att lyssna till Åsa Moberg som utifrån sin böcker "1968" och ”Livet” berättar om sin karriär och livet så här långt. Frukost serveras från 8.15, programmet börjar kl 8.30. Föranmälan görs via knappen nedan.

Snart är det 1968
Äntligen har Nina Broman brutit med sin familj. Hon bor i en etta i Solna, är engagerad i FNL-grupperna och har precis fått praktikplats på den nystartade modefirman Lao-Tse. Kläderna som ritas av de tre kvinnorna symboliserar allt det som Nina Broman längtar efter: frihet, konst, sex och, mest av allt, en ny tid. Åsa Mobergs roman Snart är det 1968 är en tidskapsel som på ett häpnadsväckande sätt tar oss tillbaka till det ikoniska året: dess stämningar och drömmar, dess instängdhet och mörker. Nina Bromans radikala krets av kulturarbetare och aktivister har tagit sig an uppgiften att befria det arbetande folket. Men bland Nina och hennes väninnor, vem är egentligen ofri?

Snart är det 1968 utkom första gången 1984. I ljuset av metoo-upproret är det omöjligt att inte läsa boken som en föregångare till vår tids stora feministiska debatt.

Åsa Moberg är journalist, översättare och författare till ett flertal böcker, bland annat ”Adams bok” (tillsammans med Adam Inczèdy-Gombos), ”Hon var ingen Florence Nightingale”med flera.  Hon är en välkänd debattör i frågor som miljö och psykisk ohälsa.

fredag 28 september kl 08:15

Plats

Göteborg Kungsgatan