Lerum Solkatten Köpcentrum

Författarträff med Åke Edwardson

Välkommen att lyssna till Åke Edwardson som berättar utifrån sin aktuella bok "Bungalow". Entré 80 kr i vilket ingår dryck, tilltugg och 50 kr rabatt på kvällens bok.

Föranmälan görs i butiken eller på mejl lerum@akademibokhandeln.se

"De kom ut på Lebuh Chulia i skymningen och gick söderut, över Jalan Magazine och in i gränder i utkanten av staden. Det var ännu en het kväll och svett från hans panna brände i ögonen. Eld överallt, sken från lågor under wokarna. Halva stan var ute på gatorna och lagade mat till den andra halvan. Kokvagnar hade rullats ut från sina gömställen. Skuggorna var stora över husväggarna, som om det blivit en stad för jättar. Han tog upp lappen ur fickan och läste adressen till mannen med opiumpiporna."

Kalle Edwards är tillbaka i Sydostasien. Orsaken: hans dotter Jenny är försvunnen. Senaste livstecknet kom från Bangkok där hon bodde på ett backpackerställe och sms:ade att hon skulle fortsätta till Malaysia och snart höra av sig igen. Det var över en månad sedan. Nu är hennes mobil avstängd. Kalle beslutar sig för att flyga till the Big Mango och söka. 
När Kalle var 20 gjorde han en årslång resa från Istanbul till Bali. Nu har Jenny gett sig iväg i hans fotspår. 
I sitt sökande återvänder Kalle till platser där han var 45 år tidigare. Den unge mannen och den medelålders i samma liv. Hur blev livet? Vad blev det av honom? Vem är han? Och vem är egentligen Jenny?
Sökandet efter Jenny varvas med scener ur Kalles uppväxt i 60-talets Småland: barndomen präglad av den dysfunktionella familjen, uppbrottet från det lilla samhället. Hans försök att bilda familj och att vara pappa.
En roman om livsval, försoning och det förflutnas långa skuggor.

onsdag 18 september kl 19:00

Plats

Lerum Solkatten Köpcentrum