Göteborg Olskroken

Författarkväll och Låna & Läs-kickoff! FULLBOKAT!

Viveca Lärn & Carin Hjulström besöker oss och berättar om sina böcker 'Halta Hönans hotell' och 'Kärlek sökes'. (Carin Hjulström ersätter Ann Rosman som tyvärr blivit sjuk)

Vi berättar också om innehållet i årets Låna & Läs . Till detta bjuder vi på dryck och tilltugg.
O.s.a senast 13/9 via olskroken@akademibokhandeln.se eller på telefon 031-844570. Välkommen!  FULLBOKAT!

Om Kärlek sökesÅren har gått, Frida är nu en rutinerad programledare i radio och frånskild tvåbarnsmamma som söker kärleken efter 40. Kärlek sökes av Carin Hjulström är en dråplig, rolig och varm feelgoodroman om att våga ta steget.
Radioprataren Frida Fors är proffs på relationer i programmet "Sena Samtal" där hon pratar med lyssnare från hela landet. Men när yngsta barnet lämnar hemmet i Göteborg blir tomheten i radhuset obeskrivlig. Påhejad av vänner och arbetskamrater ger hon sig motvilligt ut på jakt efter den kärlek hon sedan länge gett upp hoppet om. Lika trygg som hon känner sig i jobbet, lika kantstött känner hon sig privat. Hon provar med krogen, men utan framgång. Nätet tycks vara den nya mötesplatsen.
I nätdejtingträsket träffar Frida längtande, kränkta, vilsna och besynnerliga män, den ena mer tilltufsad än den andra. Det blir många koppar kaffe på stadens kaféer, promenader i Botaniska och stela middagar på Brasserie Lipp. Trevande samtal, förhoppningar och monumentala besvikelser. Frida upplever såväl stormande förälskelser som kostsamma nederlag. Hon är väl helt enkelt en av dem som aldrig hittar den rätte …

Om Halta hönans hotellGöteborgs rikaste man Roger Holkfjell lever numera ett enkelt liv på Saltön tillsammans med katten Clinton och hönorna Audrey Hepburn, Julia Roberts, Greta Garbo och tuppen Gregory Peck. Och så har han ju sin käresta, den kärva tävlingssimmerskan Judit. Men det enkla livet är inte helt lätt för en gammal entreprenör. Varje dag passerar Roger ett förfallet strandhotell med potential, och till slut slår han till. Det ska bli århundradets hotell med ett spa som knäcker konkurrenten baddräktsdesignen Philip som driver Saltöns Sköna Spa! Tobakshandlare Holger från Göteborg har råkat i onåd både hos Blomgren och hos sin särbo tatueringsborttagaren Dolly. Krögaren Kabben sörjer djupt sin hustru Gertrud som gått bort i en olycka. Philip är bekymrad för sin kommande ruin och åker till Göteborg och stampar på Armanikostymerna. Och Emily tycker för hundrade gången att Blomgren är trist och spanar efter en ny kärlekskandidat. Baskermannen är inte förvånad. Blomgren har i alla fall sin klarinett och Johanna är aldrig långt bort. Prostänkan Karin Hurtig försöker hitta meningen i livet efter att ha blivit sol- och vårad av en italienare. Kanske borde hon och väninnan Inez hitta på något spektakulärt när ett kryssningsfartyg fullt av dollarstinna amerikaner anlöper Lysekil? Därifrån är det bara några hästlängder över bron till Saltön som egentligen inte finns. Men det gör denna bok: Halta Hönans Hotell, som är den avslutande delen i Viveca Lärns älskade serie om de bångstyriga invånarna på Saltön och deras vänner och antagonister från Göteborg 

Om Carin Hjulström: Carin Hjulström är journalist, manusförfattare och programledare. Hon har bland annat lett Melodifestivalen,Carin med CTV-Huset och Carin 21:30, och skriver regelbundet i ett flertal tidningar. Hösten 2009 debuterade hon med den mycket omtyckta Finns inte på kartan, en roman om en liten ort som är på väg att försvinna. Ett år senare kom den fristående fortsättningen om huvudpersonen Frida Fors, Hitta vilse. Hösten 2012 landade hennes tredje bok på bokhandelsdiskarna, Kajas resa, som är en roman om några av de mest brutala politiska mord som ägt rum i vårt land. 2014 utkom feelgoodromanen Irene Panik och 2016 var det dags för läsarna att få veta hur det gick för Frida Fors från Carins två första böcker, nämligen i Kärlek sökes, som handlar om radiojournalisten Frida som börjar nätdejta.

Om Viveca LärnViveca Lärn är född och uppvuxen i Göteborg och har skrivit drygt 60 böcker sedan debuten 1975. Hennes pappa var journalist och tecknare på stadens båda stora dagstidningar. Redan i tioårsåldern hade Viveca bestämt sig för att hon ville ägna sig åt att skriva, och hon började tidigt praktisera och sommarjobba som journalist. Mellan 1963 och 1982 arbetade hon på flera olika tidningar, bland andra Göteborgs-Posten, Göteborgs-Tidningen och Aftonbladet samt på Sveriges Television. Sedan 1982 är hon författare på heltid. 

torsdag 15 september kl 18:30-20:30

Plats

Göteborg Olskroken