Uppsala Stora Torget

Författarkväll med Svante Weylers förlag

Välkommen att lyssna till fyra av höstens författare från Weyler förlag. Maciej Zaremba, Lennart Hagerfors, Helena Granström och Tomas Bannerhed gästar oss i ett samtal med förläggare Svante Weyler.

Föranmälan görs till uppsala.lundeq@akademibokhandeln.se

Maciej Zaremba: Huset med de två tornen
Maciej Zaremba är författare och journalist på Dagens Nyheter, belönad med de allra främsta journalistpriserna. Hans reportageböcker om de tvångssteriliserade kvinnorna, skolan, den svenska skogen och senast sjukvårdens kris har inte bara väckt debatt utan ofta lett till politiska förändringar. I Huset med de två tornen granskar han sitt liv med samma noggrannhet som han tidigare granskat det svenska samhället.

Lennart Hagerfors: Inte hemma
I Inte hemma, som skildrar förhistorien till de två älskade självbiografiska böcker Längta hem och Komma bort, återvänder Lennart Hagerfors till sin barndom och Kongo, hans alldeles egna litterära landskap.
Lennart Hagerfors fick ett internationellt genombrott med Valarna i Tanganyikasjön och har sedan, bland mycket annat, i en rad romaner skildrat människor och händelser i Afrika.

Helena Granström: Standardmodellen
Helena Granström är författare och kulturskribent och skriver för Expressen och Svenska Dagbladet. Hon har även en magisterexamen i teoretisk fysik och en licentiatexamen i matematik. Hon har skrivit ett flertal essäer och romaner, det här är hennes första på Weyler förlag.

Tomas Bannerhed: Lugnet
Lugnet är en roman om begär och hämnd i ett Stockholm på tröskeln till det nya millenniet. Det är Tomas Bannerheds första roman efter debuten med Korparna (2011) som belönades med Augustpriset och som nyligen filmatiserats. Hans senaste bok är naturdagboken I starens tid (2015) som han gjorde tillsammans med fågelfotografen Brutus Östling.

torsdag 18 oktober kl 19:00

Plats

Uppsala Stora Torget