Stockholm Mäster Samuelsgatan

Författarkväll med HOI förlag

Vi bjuder på dryck och tilltugg!

2 november kl. 19.30-21.00 får vi besök av HOI förlag som presenterar några av sina aktuella författare. Författarna finns på plats och signerar sina böcker. 

Föranmäl dig i ett mejl till marknad@hoi.se  senast 28 oktober.

Sölve Dahlgren är journalist, författare och en av grundarna till Hoi Förlag. Med en bakgrund som fd chefredaktör för Tidningen Tennis och fler andra sportmagasin debuterade han med ungdomsromanen InnebandyPiraterna 2009. Har förutom fem böcker i den serien även skrivit två fackböcker: Lyckas med bokutgivning och Lyckas som författare. Har dessutom skrivit ett 30-tal noveller, varav några finns utgivna som e-noveller. Våren 2014 kom hans första roman för vuxna ut, den burleska komedin Fem stjärnor för Färglösa som har inslag av samhällssatir. Den boken har fått en uppföljare i romanen Färglösa får främmande (hösten 2016), en bok som ytterligare tänjer gränserna och har vissa övernaturliga inslag samtidigt som den driver med vårt samhälle.

Agneta Vorberg är född 1972 och växte upp i Landvetter. Efter gästspel i Göteborg och London är hon tillbaka i Landvetter där hon bor med man och tre tonårsbarn. Efter att i många år arbetet med ekonomi sa Agneta upp sig för att försöka uppfylla sin dröm: att skriva. På en skrivkurs föddes idén till en roman som så småningom resulterade i debuten Tills något annat tar vid – en relationsroman om två systrars helt olika liv, men där båda bär på drömmar om förändring.

Skrivandet har i olika former varit närvarande under en stor del av Göran Magnussons yrkesliv. I mycket har det handlat om PR och marknadsföring, med sporadiska inslag av lyrik, men det är först med relationsromanen Den danska älskarinnan som Göran debuterar som författare. Vägen hit, och beslutet att förkovra sig som författare, har gått via kurser i romanskrivande vid Folkuniversitetet och efter att ha tagit del av Författarcentrums verksamhet och utbud för debutanter.

Karl Almén Burman föddes 1986 i Göteborg och har spenderat sina somrar i de småländska skogarna. Han har en master i bioteknik från Chalmers, är utbildad projektledare och arbetar med kvalitetsutveckling. Han bor i Järnbrott, Göteborg, med sin sambo. Kaufmanns utvalda är Karls romandebut men han har tidigare skrivit många kortare verk för sin närmaste krets. Handledd av sina farföräldrar har han skrivit sedan gymnasietiden och utvecklat sitt skrivande med hjälp av deras skattkammare av världslitteratur.

David Widlund är utbildad elektriker, brandingenjör och brandutredare. Han har arbetat sju år i kommunal räddningstjänst, bland annat som befäl i utryckning och som brandutredare. Sedan 2010 gör han brandutredningar i privat regi och är dessutom författare till boken ”Elektricitet och bränder med inriktning på brandutredning” samt en av författarna till boken ”Gryningspyromanen – från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare”.

Monica Walldén har skrivit berättelser så länge hon kunnat forma bokstäver och har ägnat hela sitt yrkesliv åt det skrivna ordet. Nu debuterar hon som författare med boken Gryningspyromanen. Sedan ett antal år arbetar hon som frilansjournalist och redaktör och har varit chefredaktör för en rad tidskrifter. Eftersom hon är en vetgirig typ har hon ofta valt att skriva om komplexa ämnen för att göra dem begripliga för anpassade målgrupper. Miljöfrågor och brandsäkerhet är två områden hon har nischat in sig på, vid sidan om rent allmänmänskliga ämnen. Därför är fenomenet Gryningspyromanen något som intresserar henne särskilt.

 

onsdag 2 november kl 19:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan