Skellefteå

Författarkväll med Anna Sundström Lindmark

– Måndag 21 mars kl. 18.30

Måndagen den 21 mars kl. 18.30 besöker Anna Sundström Lindmark oss och berättar om I skuggan av ett geni, en bok om hennes farfar Alvar Lindmark. Vi bjuder på kaffe. Fri entré men föranmäl dig i butiken eller mejla till skelleftea@akademibokhandeln.se. Varmt välkomna!

Anna Sundström-Lindmark är född 1975. Anna bor i Umeå och Sikeå och frilansar som journalist, krönikör och muntlig berättare. Hösten 2009 påbörjade hon ett bokprojekt om sin berömda farfar uppfinnaren Alvar Lindmark, som nu  landat i den autofiktiva romanen I skuggan av ett geni. (Författarbild: Matthew Phillips)

Om boken
Det här är berättelsen om Alvar Lindmark, den fattige och djupt religiöse bondsonen från Burträsk utanför Skellefteå som uppfann hissen som skulle nå till Gud. Han grundade det internationella storföretaget Alimak, blev Skellefteås excentriske miljonär som älskade amerikanska bilar och stora kyrkorglar. Men Alvar förlorade det han byggt upp. I skuggan av ett geni, är en annorlunda bok om framgång. Det är en berättelse om den sköra tråden mellan geni och galenskap, rikedom och fattigdom och om nödvändigheten av fasader och yta i en värld där människor så ofta dömer den som går mot strömmen. Dessutom är också ett barnbarns kamp med en bok och ett bitvis smärtsamt möte med sin egen historia och sig själv

måndag 21 mars kl 18:30-20:00

Plats

Skellefteå