Lund Stortorget

Författarfrukost om din parfymerade trädgård

Välkommen på författarfrukost med Elin Unnes som utifrån sin bok "Den parfymerade trädgården" ger tips på hur man kan få en blommande trädgård med ingredienser till tvål och skönhetsvård, till mat och dryck, rökelse och tvättmedel. Entré 40 kr i vilket ingår kaffe och smörgås. Frukosten serveras från kl 8.30 och programmet börjar kl 8.45. I dessa tider begränsar vi publiken till max 30 personer, med avstånd mellan stolarna. Föranmälan krävs via knappen nedan.

I parfymörens odlingar växer ingredienser till tvål och skönhetsvård, till mat och dryck, rökelse och tvättmedel. Och för den skickliga alkemisten eteriska oljor. Den doftande trädgården är fylld av vackra, härdiga växter som sprider sin parfym på vintern och sommaren, dag som natt. Det är en oas för människor och djur, full av nyanser för folk som inte kan se växterna och full av minnen för den som håller på att glömma allt.

Men doftande blommor är också en symbol för framförallt en sak: sex. En doftande trädgård symboliserar njutning. Och med rätt teknik kan växternas förföriska essens fångas i burkar och flaskor.

Den parfymerade trädgården beskriver hur du odlar och skördar den nordiska trädgårdens unika dofter, med recept på allt från rosensmör och kaprifolhonung, till badbomber och torrschampo.

Konstnären Maja Forsslund har skapat bokens växtporträtt målade med färgen caput mortuum och foton är tagna med mellan- och storformatskamera.

lördag 26 september kl 08:30-09:30

Plats

Lund Stortorget