Löddeköpinge Center Syd

Författaren och diplomaten Tinna Lindberg signerar sin bok

Författaren och diplomaten Tinna Lindberg signerar sin bok "Förnedringen". Under signeringen köper du som är medlem i Akademibokhandelns vänner boken med 20% rabatt.

En elefant kommer lufsande längs Bangla road i det bleka gryningsljuset. På djurets rygg sitter en död svensk man fastsurrad, naken på underkroppen. "Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter..." står det på lappen som är fastnålad på hans tröja – ett citat ur FN.s deklaration om mänskliga rättigheter.

Några dagar senare hittas ännu en svensk sexturist, dödad på liknande sätt. Sveriges ambassadör i Bangkok Viktoria Lindh förstår att hon står inför den största konsulära utmaningen sedan tsunamikatastrofen. Tillsammans med sina kollegor UD:s stjärnskott Sara Al-Mayahi, och den luttrade Birgitta Ståhl försöker hon lugna den oroade svenskkolonin i landet.

Samtidigt bedriver hon en egen brottsundersökning parallellt med den thailändska polisen, som är tyngd av korruption och byråkrati. När Koh Lantas starke man, ser ut att bli nästa offer, inser Viktoria att hon har lösningen mitt framför ögonen.

Förnedringen är diplomaten Tinna Lindbergs debutbok. En feministisk spänningsroman som utspelar sig i den nya svenska villaidyllen på thailändska Koh Lanta och i sexkvarteren i Phuket och Bangkok.

torsdag 13 april kl 15:00-17:00

Plats

Löddeköpinge Center Syd