Karlstad Mitt i City

Författarafton med Mons Kallentoft, Stefan Ahnhem och Martin Österdahl

Varmt välkomna till vår författarafton, onsdagen den 12 oktober, då vi presenterar Martin Österdahl, aktuell med boken Be inte om nåd, Stefan Ahnhem med Arton grader minus och Mons Kallentoft med Djävulsdoften.

Kom och köp signerade böcker, njut av ett glas vin och lyssna på författarna. Förköp din biljett (50 kr) i butiken senast måndagen den 10 oktober. Insläpp från kl 19.20 i entrén från Västra Torggatan.

Om Arton grader minus: En bil kör ut över kajkanten i Helsingborgs hamn efter en våldsam biljakt. Allt pekar på att det var en olycka, men när föraren, en it-entreprenör som gjort sig en förmögenhet på mobilspel, obduceras visar det sig att han redan varit död i två månader då han hållits nedfryst.

STEFAN AHNHEM har arbetat som manusförfattare inom film och tv i över 20 år. Han har bland annat skrivit för några av Sveriges mest populära kriminalserier såsom Wallander och Irene Huss. Offer utan ansikte är hans debutbok.

Om Djävulsdoften: Efter succén med årstids- och elementserierna, inleder Mons Kallentoft en ny svit inspirerad av de fem sinnena. I den första delen, Djävulsdoften, har kriminalinspektör Malin Fors lämnat Linköping för den myllrande miljonstaden Bangkok. En stad fylld av dofter, färger, ljud och smaker. Men också av korruption, våld och död. 

MONS KALLENTOFT, född 1968, är uppvuxen i Ljungsbro utanför Linköping men bor numera på Mallorca med sin familj. Efter den Katapultprisbelönade debuten med thrillern Pesetas år 2000 har han gett ut två omskrivna romaner och en internationellt uppmärksammad reportagebok om mat, mord och myter: Food noir. Sitt stora genombrott fick Kallentoft med den så kallade årstidsserien om kriminalinspektör Malin Fors: MidvinterblodSommardödenHöstofferVårlik och Den femte årstiden. Böckerna är översatta till ett tjugotal språk och har legat på topplistor i ett flertal länder, däribland Frankrike och England.

Om Be inte om nådÅret är 1996 och det är snart dags för val i Ryssland. Pashie, en ung kvinna som jobbar åt ett svenskt företag med intressen i Ryssland, försvinner plötsligt i Sankt Petersburg. Samtidigt sker en rad intrång i telefonnäten i Stockholm, attacker som skulle kunna hota Sveriges säkerhet. Pashies svenska pojkvän och kollega, attackdykaren och Rysslandsspecialisten Max Anger, åker till Sankt Petersburg för att leta efter sin älskade. Under sökandet hittar han ledtrådar som tyder på att hon har kommit en mystisk organisation på spåren, en organisation som verkar för en återgång till totalitärt styre och som tycks planera ett angrepp mot väst. Är det de som har kidnappat Pashie? 

MARTIN ÖSTERDAHL har studerat ryska, östeuropastudier och ekonomi. Han har arbetat med tv-produktioner i tjugo år och var tidigare programdirektör på Sveriges Television. Martin bodde i St. Petersburg 1996 och följde Rysslands presidentval på plats. Han bor med fru och tre barn i Nacka.

onsdag 12 oktober kl 19:30

Plats

Karlstad Mitt i City