Lidingö Centrum

Författarafton med Majgull Axelsson

Välkommen att lyssna till Majgull Axelsson som berättar om sin nya bok "Ditt liv och mitt". Föranmälan görs via knappen nedan.

Märit kliver av tåget i Lund utan att själv förstå varför. Det är över femtio år hon senast var här och hon har inte längtat tillbaka en sekund. Hit kom hon som lovande läkarstuderande på 60-talet, en tid då folkhemmet växte och blomstrade. Men på Norra kyrkogården vittnar en massgrav om en annan verklighet. Här hamnade patienterna från Vipeholm, den stora anstalten för så kallade sinnesslöa strax utanför Lund. Det var där hennes bror gick under. Han som kallades Tok-Lars, Vidundret eller Haltelyttelasse. Vad var det som hände för alla dessa år sedan? Och vem bär egentligen skulden?

Ditt liv och mitt är en berättelse om en systers sökande efter sanning och upprättelse, om dem som inte fick vara med när svenska folket blev världsmästare i välfärd. En omskakande roman om hämnd, familjehemligheter och skuld.

Majgull Axelsson  slog igenom med Aprilhäxan (1997) som belönades med Augustpriset. Ett urval av hennes romaner: Långt borta från NiefelheimSlumpvandringRosario är dödModerspassion och nu senast Jag heter inte Miriam.

måndag 29 maj kl 19:00

Plats

Lidingö Centrum